Tiramisuns dag

Idag är det tiramisuns dag, il giorno del tiramisù! Detta måste vara världens godaste efterrätt och det finns mängder med varianter på nätet om man känner för att få inspiration.

Tiramisu skapades av Ada Campeol som ägde restaurangen Alle Beccherie i hjärtat av Treviso. Hon tog hjälp av den unge kocken Roberto “Loli” Linguanotto och skapade ett energigivande bakverk som skulle hjälpa henne när hon ammade sin unge son i början på 70-talet.

Huvudsakligen består rätten av ägg, mascarpone, savoiardikex, kakao eller choklad samt kaffe och konjak. Jag föredrar att kexen är rejält indränkta i kaffe och konjak medan andra hellre behåller krispigheten.

Idag äts det tiramisu över hela världen och jag förstår varför. 😎

Här kommer en video som visar Jaime Olivers variant när han var på besök i Venedig.

Annunci

Lascia un commento

Archiviato in Kaffe, Mat, Minghetti, Venedig

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...