Mat från Venedig

Maten från Venedig är givetvis starkt präglad av stadens historia och geografiska läge precis som på så många andra platser i Italien.

Traditionellt sett har det venetianska köket utgjorts av det som lagunen gav i form av fisk och skaldjur, men även polenta och ris är viktiga ingredienser, bland annat då i risotto som kan göras i en mängd olika varianter.

Typiska rätter är risi e bisi (risotto med pancetta och ärtor), bigoli in salsa (pasta med sardeller), sarde in saor (stekta sardiner med lök, pinjenötter och kryddor) och pasta e fagioli (bönsoppa med pasta).

Om du är intresserad av mat från Venedig rekommenderar jag dig att besöka Cesare Colonneses sidor på Facebook och Youtube där han med jämna mellanrum lägger ut nya recept.

En liten försmak kommer här i form av små smaskiga bakverk, castagnole och galani framförd på underbar venetiansk dialekt!

Annunci

3 commenti

Archiviato in Mat, Minghetti, Recept, Venedig

3 risposte a “Mat från Venedig

  1. Så mysigt! Och mums 😀 Blogginlägget om såperioder kommer här i helgen Magnus!

  2. Pingback: Mer mat från Venedig |

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...