Kryssningsfartyg en stor fara för Venedig

Det är sedan länge känt att Venedig är en bräcklig stad vars fundament sakta urholkas i och med vattnets eroderande effekt. På senare tid har det blivit allt vanligare med medelhavskryssningar, ofta då på gigantiska kryssningsfartyg, där ett av stoppen ofta är Venedig.

Det som kryssningsturisterna inte tänker på är hur fartygens rutter förstör de känsliga hamnarna och städerna som de tycker är så pittoreska. Se bara på den här videon…

Självklart kommer ett sådant stort fartyg att göra stor skada på stenfundamenten m.m! Jag har läst en del berättelser som kryssningsturister skrivit om dessa besök och man blir bara arg. Många ser Venedig som ett besök på ett museum snarare än en levande stad. En översittarattityd som man delger andra på nätet utan att skämmas ett dugg. Jag förstår att venetianarna är arga…

Nu på fredag den 17 februari, mitt under karnevalen, kommer en manifestation att äga rum mot Msc Magnifica som ligger i Venedig nu. Alla är välkomna att demonstrera mot denna affärsverksamhet som sliter så hårt på staden.

Mitt råd till alla smarta turister som är nyfikna på Venedig och som reser dit för att man är intresserad av denna fantastiska stad är att bojkotta kryssningfartygen. Dessa fartyg presenterar Venedig som McDonalds presenterar mat. Bröd och kött tillagade på 30 sekunder och det får dig bara efteråt att undra vad fan som hände. Vill du inte hellre sitta i lugn och ro och få färskbakat bröd till en elegant tillagad ryggbiff? Res till Venedig på ett miljövänligare sätt och ta dig tid att njuta av denna fantastiska stad. Visa respekt mot staden och dess invånare och du får tusenfalt tillbaka.

Buon viaggio!

Annunci

5 commenti

Archiviato in Minghetti, Resa, Venedig

5 risposte a “Kryssningsfartyg en stor fara för Venedig

  1. tack så mycket !!! thank you for this enlightening words, I really think you made the right point!

  2. Pingback: MSC Divina i Venedig |

  3. Pingback: Protest mot kryssningsfartyg i Venedig |

  4. Pingback: Nytt år, nya kryssningar |

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...