Palma d’oro alla carriera a Bertolucci‎

På detta års filmfestival i Cannes kommer den italienske regissören Bernardo Bertolucci att få ta emot en heders-Guldpalm för sin långa karriär och sitt framgångsrika filmberättande.

Hederspriset går till filmmakare som aldrig vunnit själva Guldpalmen men som ändå bidragit med sitt skapande inom filmvärlden. Tidigare vinnare är bl a Woody Allen och Clint Eastwood.

Bland Bertoluccis filmer märks bland annat Sista tangon i Paris (Ultimo tango a Parigi) med Marlon Brando och Maria Schneider, Den siste kejsaren med John Lone, Joan Chen och den mästerlige Peter O’Toole samt 1900 (Novecento) med Robert de Niro och Gérard Depardieu i huvudrollerna.

1900 utspelas i Italien mellan ca år 1900-1945 och man får följa landets politiska och ekonomiska utveckling genom huvudpersonerna Alfredo och Olmos ögon. Filmen är, om jag inte missminner mig, ca 5 timmar lång men väl värd att se! Robert de Niro och Gérard Depardieu är som alltid lysande och Ennio Morricones musik är fantastisk. Har du fem timmar över så hyr eller köp filmen, laga dig en god Spaghetti all’aglio, olio e peperoncino och korka upp en flaska Monti Garbi. Du kommer inte att ångra dig!

Ci vediamo…

Annunci

5 commenti

Archiviato in Film, Italien, Kändis, Minghetti

5 risposte a “Palma d’oro alla carriera a Bertolucci‎

  1. Det ska jag minsann göra 😎

  2. Ja den är riktigt bra! (Och maten och vinet är riktigt goda! 😉 )

  3. Vilken bra blogg! Du ger passion till Italien. Det skulle vara intressant att förstå varför är du i Italien?Kärlek?Jag ska gärna länk din blogg och det skulle vara äftigt om du kan göra samma med min. Du måste vara glad efter igår som “milanista”:-). Nästa år ska vara bättre för oss….

  4. jag glömde…jag är upptackitalien även om det kommer diariodisvezia(det är min blogg på italienska). Ha det bra

  5. Ja kanske Leonardo lyckas bättre med Inter 😉

    Jag bor inte i Italien men Italien kom in i mitt liv via min fru som är halvitalienska och jag förälskade mig både i flickan och i landet. 😉

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...