Berlusconi – italienaren

Idag skall åklagare i Milano formellt be att få ställa Silvio Berlusconi inför rätta för sexköp från minderårig. Ingen kan väl ha undgått att läsa om affären Ruby (marockanskan Karima El Mahroug), den minderåriga prostituerade som Berlusconi sägs ha köpt sex av och som han hjälpte sedan polisen tagit henne för stöld.

Domstolen har ännu inte tagit ställning till om man skall rikta in sig på sexaffären eller på det maktmissbruk som ledde till att Ruby släpptes. Både Berlusconi och Ruby nekar till att ha haft sex så det lär väl bli maktmissbruket som kommer att stå i fokus. Blir Berlusconi fälld riskerar han 6-8 års fängelse.

Det lite udda i sammanhanget är att trots att båda nekar till sex så säger Berlusconis försvarsadvokat, Niccolo’ Ghedini att de skall bevisa att Ruby var 18 år när hon besökte premiärministerns hus… det är ju som att säga att “vi hade inte sex, men OM vi hade sex så var hon i alla fall inte minderårig”… well, jag är ingen advokat så det kan väl kanske vara helt rätt taktik…

Det råder väl ingen tvekan om att Italiens premiärminister har mycket dumheter för sig, men någon gång skulle jag vilja läsa om en mer nyanserad bild av Berlusconi. I rimlighetens namn borde väl en man som (i Italien!) lyckas bli vald tre gånger till premiärminister göra något rätt, eller? Att styra ett så pass ungt land (150 år i år) där lojaliteten till staten är så låg bland gemene man, där Vatikanen är en stor maktfaktor och maffian har sina tentakler i det mesta måste vara en omöjlig uppgift. Romano Prodi höll ju som bekant inte länge.

Man kan ju inte bli annat än nyfiken på denne man. Jag tror jag skall köpa boken Berlusconi – italienaren av Kristina Kappelin. Den sägs ge en mer nyanserad bild av Berlusconi än vad gängse press idag tillhandahåller.

Men som sagt, en ful fisk är han… trots att han äger världens bästa fotbollslag…

Ci vediamo…

(AB, DN, EXP, GP, SvD, SDS)

Annunci

3 commenti

Archiviato in Italien, Minghetti, Samhälle

3 risposte a “Berlusconi – italienaren

  1. Nico M.

    Anders Eklund – svensken

  2. Ja onekligen en annorlunda ledare och tack för tipset om boken! Vi får se hur det går med detta 😉

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...