Veniceland

För exakt ett år sedan organiserade företrädare för Venessia.com en begravningsprocession för Venedig eftersom antalet bofasta invånare fallit under 60.000 för första gången.

Nu på söndag kommer nästa manifestation. Man öppnar det fiktiva Veniceland, en protest mot att Venedig mer och mer framstår som en nöjespark. Matteo Secchi, företrädare för venessia.com säger att de styrande i staden inte lyckats göra någonting under de senaste året (sedan förra manifestationen) för att vända den negativa trend som Venedig är inne i nu. Jobben minskar, boendet blir allt dyrare och besökande turister (ca 55.000 varje dag) stannar bara över dagen vilket gör att staden mer och mer kan liknas vid en nöjespark. En hel del har till och med sin egen matsäck med istället för att äta på restaurangerna!

Söndagens manifestation kommer att ske på bland annat Piazzale Roma, vid tågstationen, där man kommer att dela ut gratis inträdesbiljetter till Veniceland tillsammans med kartor i stil med Disneyland till besökarna.

Något måste göras och hatten av för dessa eldsjälar som försöker rädda sin stad. Jag som utomstående tycker det är hemskt när jag ser vad Venedigs styrande tillåter (som jag visade i inlägget häromdagen). Venedig blöder och jag hoppas verkligen att hon går att rädda! Det som de styrande måste inse är att vi som besöker denna underbara stad inte är intresserade av den mask som Venedig idag gömmer sig bakom. Vi vill snarare komma innanför masken och upptäcka den sanna staden. Vi vill inte äta hamburgare och pommes frites och dricka coca-cola, vi vill ha risi e bisi och ett glas vin! Vi vill inte se en stor reklampelare som täcker hela fasader, vi vill se 500 år gamla patinerade hus som folk fortfarande bor i! Vi vill inte dricka kaffe på Starbucks, vi vill ta en espresso i den lokala baren och få lyssna på den underbara sjungande venetianska dialekten!

Jag är ingen politiker och jag vet inte vad som krävs men jag hoppas att man kan vända trenden innan Venedig på riktigt blir en spökstad. Ett Veniceland på dagen och folktomt och nersläckt på natten…

Ci vediamo…

Annunci

3 commenti

Archiviato in Minghetti, Venedig

3 risposte a “Veniceland

  1. Ja det hoppas jag verkligen också! Synd om världens finast stad ska förvandlas till en nöjespark. Heja alla eldsjälar som kämpar för sin vackra stad! 🙂

  2. Pingback: VENICELAND IS OPEN !!!Paint my body | Paint my body

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...