Välling eller parmesan?

Mats-Eric Nilsson har besökt Alessia Cerulli (som jag skrivit om tidigare) och fått ta del av hennes syn på barnmat. Tydligen är vi i Sverige relativt ensamma om att ge våra barn välling istället för en varierad kost. Det sägs ju att små barn är otroligt formbara så varför skulle det inte kunna vara så att vi sätter grunden för framtida smakupplevelser redan i den åldern?

Artikeln bör läsas av alla som faktiskt vill ge det bästa vi har till det bästa vi har. 😉

Läs mer här.

Ci vediamo…

Annunci

4 commenti

Archiviato in Barn, Familj, Italien, Mat, Minghetti

4 risposte a “Välling eller parmesan?

  1. malin

    Alessia Cerulli representerar inte alla italienska mammor faktiskt… recepten man får av barnläkarna i Italien följs noga av mammorna och innehåller både burkpurèer av kött, frystorkat kött, ris- majs- och tapiocapulver och andra industritillverkade varor.
    Man ammar mindre och ger mer industritillverkad mjölkersättning. Istället för välling ger man mjölk med plasmon-kex i nappflaskan, plasmon är industritillverkade jättesöta kex som löses upp i mjölken. ingen är felfri 🙂

  2. Ingen är felfri, men jag gillar tanken på att mat får ta tid och att vi faktiskt bryr oss om vad vi ger våra minsta. Mat är ju något av det bästa som finns! 😀

  3. Daniel

    Idag fick lillskruttan, dryga året, en liten bit reggiano att mumsa på 🙂 She likes it!

  4. Min lilla Principessa älskar reggiano och talleggio 😀

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...