Drömmen om Italien

Idag börjar den nya dokusåpan Drömmen om Italien i TV4. Jag som fullkomligt avskyr dokusåpor kommer givetvis att sitta bänkad (dock inte ikväll eftersom jag är upptagen på annat håll) för att följa fem svenska par som har chansen att få driva ett litet pensionat i det vackra Marche. Programmet leds av Filippa Lagerbäck som själv arbetar inom den italienska TV-industrin och enligt egen utsago “lever den italienska drömmen”… Ratta in TV4 kl 8 ikväll!

Jag skulle tro att min egen dröm om Italien inte blir direkt mindre med det här programmet. 😉

Ci vediamo…

(SvD)

Annunci

10 commenti

Archiviato in Italien, Minghetti, Underhållning

10 risposte a “Drömmen om Italien

 1. Daniel

  Längtar till juli då vi ska bo en vecka i den lilla toskanska byn Gavorrano…

 2. Hm… blir tyvärr inget Italien i år för undertecknad…

 3. Alex

  Bra att du stöttar TV4! 🙂 Du får se första programmet på TV4Play. Det är kul karaktärer med och jag tror att du kommer att gilla omgivningarna. Det är mycket italiensk känsla i programmet.

 4. m

  Vilket hyckleri det är om den “dåliga” italienska tvn.
  Filippa hade kunnat säga ifrån men spelar istället med den svenska journalisten när han vill ha ett fördömande av italiensk tv.
  Det blir ju motsägelsefullt när resultatet av texten blir att “alla kvinnor i italiensk tv behandlas som kuttersmycken utom Filippa”.
  Man drar hela tiden upp att “veline” i bikini dansar på ett skrivbord där det sitter en gubbe i kostym. Man får det att låta som att det är så i alla tv-program när det i själva verket bara är ett program. Att det dessutom också ofta sitter en kvinna brevid “gubben i kostym” nämner man naturligtvis inte.
  Det är inte konstigt att “två tjejer i bikini som dansar på ett skrivbord” i italiensk tv. Däremot är det konstigt att man i sverige anser att tv “står över” andra medier. Varför är det ok med tidningar som slitz men inte lite hud i tv? Vaför är det ok med bikinibrudar i musikvidios men inte i andra tv-program? Jonas åkerlund gör musikvideos som är betydligt mer sexistiska än det italienska tv-programmet där “två tjejer i bikini som dansar på ett skrivbord”. Men hans alster accepteras fullt ut och anses till och med vara kultur. Han fick en utställning tillägnad sig på dansmuséet i stockholm.
  Filippa säger “I tv skulle jag aldrig medverka i bikini”. Visst, det skulle hon inte göra därför att hon nu skapat sig en roll som “seriös programledare”. Men jag tror knappast att hon skulle nobbat om hon samtidigt som hon gjorde bikinibilder i tidningen Café hade fått erbjudandet att göra samma sak i ett välgjort italienskt tv-program. För det är också en viktig aspekt. Svensk tv talar om “dålig italiensk tv” eftersom det syns “bikinibrudar” där. Sanningen är att det italienska tv-programmen är otroligt välgjorda jämfört med dom svenska (och övriga världen också för den delen). Att svensk media sedan anser att tv “står över” annan media betyder inte att italiensk tv är “dålig” för att italienarna inte har samma “moral” som svenskarna. Det sämsta i italiensk tv är nordeuropeeiska påfund som “Big Brother” och “Robinson”.

  • JJ

   har ej sett programmet men bor i Italien och kan intyga att Filippa Lagerback ocksa star (varje lordag och sondag i RAI 3)och ler i korta kjolar brevid (inte pa skrivbordet)den manlige programledaren. Visst, hon ar en jattesot tjej men det enda hon sager under hela showen ar gasternas namn…sa snacka om att vara ett kuttersmycke/velina… har ar hon dessutom mest kand for en kalender hon gjorde for nagra ar sedan inte som programledare…

 5. Karin

  Bor i italien så jag vet vad jag snackar om! det är inte bara ETT program som dom dansar i bikini!!! Nästan ALLA program är tjejerna halvnakna!! Vad har en tjej i bikini att göra i ett frågeprogram??????

 6. Alex: Vad gör man inte för gamla arbetskamrater 😉

  m och Karin: Jag har inte så stor erfarenhet av italiensk TV, men det låter misstänkt likt japansk TV.

 7. m

  Minghetti
  Det finns vissa likheter mellan italiensk och japansk tv tror jag utan att ha någon större erfarenhet av den japanska.

  Karin
  Givetvis bor jag också i italien och “vet vad jag snackar om”. Det stämmer att “det är inte bara ETT program som dom dansar i bikini” men det är heller inte särskilt många. Absolut inte som du skriver “Nästan ALLA program är tjejerna halvnakna”. Men du kanske anser att man är “halvnaken” om man har en urringad klänning och bara axlar? Det vore intressant om du kunde räkna upp några program där “dom dansar i bikini”. 3-4 stycken kan nog vara lätt – men sedan?

 8. m

  Jag får väl också förklara vad jag menade när jag skrev:

  “Man drar hela tiden upp att “veline” i bikini dansar på ett skrivbord där det sitter en gubbe i kostym. Man får det att låta som att det är så i alla tv-program när det i själva verket bara är ett program.”

  Det handlar alltså om ETT program där det finns “veline” (Striscia la notizia). Sedan finns det givetvis andra program med tjejer (och killar) som dansar (ibland i bikini och badbrallor). Men formatet med ““veline” i bikini som dansar på ett skrivbord där det sitter en gubbe i kostym” existerar bara i “Striscia la notizia”

 9. Jag gillar Filippa. Hon är bäst ! 🙂

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...