L’Italia – il paese di bamboccioni

Inte nog med att det föds för lite barn i Italien. Det finns ett annat problem också. Så mycket som 48% av italienarna mellan 18-34 år lever fortfarande hemma hos sina föräldrar.

Nyligen avgjorde en domare i Bergamo att en pappa skulle fortsätta att betala underhåll till sin 32-åriga dotter (som under åtta år skrivit sin avhandling på universitetet men aldrig blivit färdig). En annan domare avslog för två år sedan en stämningsansökan från en 36-årig ingenjör som tyckte att hans pappa skulle betala 2000 euro i månaden i underhåll för honom.

Livet är mystiskt. Hur bra man än tycker om sina föräldrar så kan jag inte begripa att man fixar att bo med dem så länge. Och som förälder så tror jag nog att man är ganska “mätt” på att tvätta, städa och laga mat till sina vuxna barn. Det är väl så livet skall se ut?

Nu är ju Principessa bara 6 år så vi får njuta av hennes sällskap ett bra tag till 😀 … även om tiden rusar iväg…

Ci vediamo…

Annunci

3 commenti

Archiviato in Barn, Familj, Italien, Minghetti, Musik, Opera

3 risposte a “L’Italia – il paese di bamboccioni

  1. Så vackra som dom italienska kvinnorna är – så är statistiken lite konstig. Kanske mer begripligt om alla killar i Italien ser ut som killen på bilden i inlägget… / Trevlig Helg / T

  2. Lite mystiskt, ja det är en underdrift. Det är i sådana lägen man är väldigt tacksam för att man är född i ett land som Sverige, trots att man ändå då är ett barn av sitt land… Den italienska familjen är verkligen på gott och ont.

  3. Ja det ar verkligen skumt. Mina 30 samt 27 ariga kusiner bor fortfarande hemma hos sina foraldrar i Rom trots att de bada nu har bra jobb. Kan inte forsta varfor… Ar bostaderna SA dyra? Ar det inte roligare att dela med vanner an med sina foraldrar? Eller ar det helt enkelt bara slohet…?

    Vilken marddrom att gifta sig med en 35arig italienare som aldrig tvattat, stadat eller lagat mat sjalv i hela sitt liv… ihhh….

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...