Grappaprovning

I lördags hade vi nöjet att få träffa Ove Boudin, Sveriges främste grappamissionär, för en provning av riktig kvalitetsgrappa. Det var egentligen en födelsedagspresent till Cognato, men jag, Buonasera och svärfar satt ju givetvis med och provade också.

Vi började med en god och trevlig middag och gick sedan över till själva provningen! Smakerna spände över ett brett spektrum och som grappaälskare var man i himlen! Till slut tror jag ändå att jag fastnade för tre stycken som verkligen hade allt en grappa skall ha. Det var Pojer e Sandris Grappa Vin Dei Molini (den finns i Systembolagets beställningssortiment fast med druvan Pinot Nero), den andra som verkligen fastnade var Le Crodes grappa di prosecco som också finns på systembolaget. Den sista var Beccaris ekfatslagrade Grappa di Barbera från 1999. Den finns tyvärr inte i Sverige, men två andra kvalitetsgrappor från Beccari finns att beställa på Systembolaget, en vit gjord på Moscato och en Barbera som är lagrad på fat av körsbärsträd.

Så mycket god grappa på en och samma kväll! Cognatos bedömning var “Det var ju fan att man skulle behöva vänta i 46 år på en schysst födelsedagspresent”! Det låter som ett gott betyg. 😉 Kort sagt, en fantastisk kväll! Tack till Ove för all den goda grappan och tack till Cognato och Buonasera för all den goda maten!

Ci vediamo…

Annunci

10 commenti

Archiviato in Dryck, Grappa, Italien, Minghetti

10 risposte a “Grappaprovning

 1. Stefano

  W la Grappa!!
  Tack för i lördags
  //Stefano

 2. Tack för tipsen! Min make är en stor grappafantast, dock inte jag – fast vi har en lenare honungsgrappa som går ner även i min strupe -, så dina tips kan komma till användning nästa gång jag ska överraska honom med en liten tillökning på grappahyllan. Le Crodes Grappa di Prosecco drack han för övrigt på en restaurang häromdagen och den föll honom mycket väl i smaken.

 3. Med lite övning kanske du lär dig uppskatta grappan mer 😉

 4. Pingback: För alla er som gillar Grappa…… « Kakelbloggen en värld fylld av keramik

 5. Ja det kan jag rekommendera! 😀

 6. Pingback: Angående den lilla drycken kallad grappa… «

 7. Pingback: Finalmente! «

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...