Nuovo cioccolato anti raggi Uva

Ett företag utanför Turin har tagit fram en chokladsort som skyddar huden mot UV-strålning. Den nya chokladen som heter Oxicoa innehåller tre gånger så mycket polyfenol som traditionell mörk choklad och vid tester i London har man påvisat en klart ökad effekt på hudens förmåga att stå emot ultraviolett strålning om man smaskar i sig detta godis.

När man tillverkar choklad förstörs mycket av det polyfenol som finns naturligt i kakaobönan och i tillverkningen av Oxicoa har man lyckats minska det svinnet vilket har gett den önskade effekten.

Så skönt att något gott för en gångs skull är nyttigt! 😀

Buon fine settimana…

Annunci

2 commenti

Archiviato in Godis, Italien, Minghetti

2 risposte a “Nuovo cioccolato anti raggi Uva

  1. ooooo – äntligen !!!!

    En bra helg önskas till dig och de dina / T

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...