Barnmat på italienska

alessiaAlessia Cerulli på BuonAppetito.se vill slå ett slag för den italienska barnmaten, d v s den hemlagade barnmaten. Italienska spädbarn blir redan med de första smakportionerna introducerade för parmesan, olivolja m.m och redan från början är det hemlagad mat som gäller.

Nu skall alltså BuonAppetito.se lära ut de italienska knepen genom en kurs i att laga barnmat på italienska. Ett bra trick som lärs ut är att samtidigt laga dagens lunch. 

Alessia Cerulli som driver BuonAppetito.se är själv mamma till två barn som aldrig smakat barnmat på burk. Hon förklarar att det går snabbt och enkelt att laga italiensk barnmat när man väl lärt sig de enkla grunderna och vet vilka råvaror man ska använda.
– Barnmaten lagar man i en handvändning, medan man lagar lunch eller middag till hela familjen på samma råvaror, säger Alessia Cerulli. (Citat från BuonAppetitos pressmeddelande.)

Jag och Buonasera hade en liten upplevelse beträffande barnmat för ett antal år sedan. Principessa var bara åtta månader gammal när vi åkte till Italien första gången med henne och vi hade givetvis inte en tanke på att barnmat på burk var ovanligt i Italien. Vi tog därför bara med tillräckligt för att klara resan ner och hem igen. De andra dryga två veckorna blev istället en jakt på barnmat vilket vi till slut hittade på apoteket (som hade ett väldigt fattigt utbud).

Matlagningskursen hos BuonAppetito.se kan förhoppningsvis ge nyblivna föräldrar en kick att laga egen mat istället för att värma den tråkiga burkmaten. Hade vi blivit föräldrar idag så tror jag och hoppas att Principessas första matupplevelser hade blivit annorlunda. Nu har vi introducerat henne till den italienska kosten ändå och hon äter vanligtvis det mesta som lagas hemma (även om hon är inne i en tråkig period just nu 😦 )

Mat är alldeles för viktigt (och gott!) för att slarvas med. 😀

Ci vediamo…

Annunci

7 commenti

Archiviato in Barn, Italien, Mat, Minghetti, Resa

7 risposte a “Barnmat på italienska

  1. Laura

    Salve,
    sono Laura ho 29 anni e vivo dal 7 settembre 2009 a Goteborg con il mio ragazzo italiano.
    Ho trovato per caso questo blogg e mi fa piacere che ci siano italiani che insegnano i sapori dell’ Italia.
    Sa, siccome sto cercando lavoro sono proprio curiosa di sapere come ha fatto a farsi venire in mente questa idea e come sia riuscita a concretizzarla, magari la sua esperienza potrebbe essere un valido spunto.

    • Salve Laura,
      Mi dispiace, ma io non lavoro con questo. Io non sono italiano Io sono un ragazzo svedese che scrive su cose italiani. Forse è possibile contattare direttamente la signora Cerulli (www.buonappetito.se)? Buona fortuna per la tua ricerca e spero potrete godere di Goteborg, una bella città.

  2. Daniel

    Härligt! Lagar massor av egen mat till min lilla dotter. Det är busenkelt och smakar fantastiskt jämfört mot burkarna.

  3. Buongiorno Minghetti!
    Complimenti per il tuo blogg E grazie per aver citato mio sito! Cucinare e mangiare bene e sano e’ la mia missione qui a Stoccolma e bisogna cominciare dallo svezzamento! Crescere a olio d’oliva e parmigiano reggiano! Per il vino aspettiamo i 18 anni ;-)) Un saluto a Buonasera Pricipessa e Bella …
    ps. nel tuo blogg citi un programma sul parmigiano reggiano andato in onda su svt24 il 17 sett. Ho provato a cercarlo sul loro sito ma non lo ho trovato, Mi piacerebbe ritrovarlo. Sai come posso fare?
    Grazie e a presto/Alessia

    • Grazie, Alessia! 😀

      Riguardo il programma “Ost och skinka på italienska” sarà trasmesso di nuovo, non lo so. Mi dispiace…

      Mi dispiace, il mio italiano non è buona, ma sto imparando a poco a poco 😉

  4. Pingback: Livskvalitet «

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...