Vill du sponsra en bro?

I torsdags tillkännagav Venedigs stadsfullmäktige att man letar efter någon som kan utforma och sponsra ersättaren till en av stadens broar, Ponte dell’Accademia. Den nuvarande bron, tillverkad av trä och järn, öppnades 1933, men var bara avsedd som en tillfällig konstruktion och nu vill alltså stadsfullmäktige göra en mer permanent bro.
 
Planen är att Venedig inte skall lägga ut en enda centesimo på detta utan nu hoppas man istället att någon, person eller företag, skall lägga upp 5 miljoner euro på bordet för att få sitt namn inskrivet i Venedigs historia.

Enligt stadsfullmäktiges planer skall järnstrukturen behållas medan trädelarna byts ut mot sten eller en metallegering. Ponte dell’Accademia är en av endast fyra broar över Canal Grande och är troligen historiens mest utdragna byggprojekt. Redan år 1488 började diskussionen om bron, men den invigdes inte förrän den 20 november 1854, nästan 400 år senare! Bron, som skapats av den brittiske arkitekten Alfred Neville, var av metall men höll inte mer än några decennier och fick sedan rivas. Stadsplanerarna hoppades att man skulle kunna ersätta den med en stenbro, men innan man fick möjlighet att bygga den skulle en träbro byggas som en temporär lösning. 1933 invigdes denna träbro och 76 år senare står denna temporära lösning kvar.

Hade jag haft 5 miljoner euro över så hade jag gärna gett Venedig en vacker stenbro. Allt jag kan erbjuda just nu är utsikten från Ponte dell’Accademia (via ett klipp från youtube 😉 )

Ci vediamo…

Annunci

Lascia un commento

Archiviato in Italien, Minghetti, Resa, Venedig

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...