Solbränd?

Allas vår egen Silvio Berlusconi har återigen fällt en kommentar upprör omvärlden. Han kallade Obama för “ung, snygg och solbränd” under ett möte med ryske presidenten Medvedev. Berlusconi kallar det humor. Kanske inte av någon större komisk klass dock. I egenskap av optimistisk italofil väljer jag dock att fokusera på fortsättningen av Berlusconis uttalande, där han faktiskt säger till Medvedev att han tror att Obama och Medvedev kommer att kunna etablera goda kontakter med varandra. I det hänseendet var uttalandet positivt iallafall, även om “skämtet” kanske inte var så roligt…

Fridens…

(AB, DN1, DN2, SvD)

5 commenti

Archiviato in Humor, Italien, Minghetti, Politik, Samhälle

5 risposte a “Solbränd?

  1. J

    Haha.
    Jag tycker att vi skall fälla Mona Sahlin som uttalar sig om att USA har fått sin första SVARTA president.. Inskränkt och smått rasistiskt att kalla honom svart istället för att godta honom som en jämlike.

  2. Matewan

    Att USA har fått sin första svarte president är faktiskt uppseendeväckande. Och glädjande. Det finns ett enormt symbolvärde i detta. Det har inte ett skvatt med rasism att göra.

  3. m

    Det var ju självklart självironi från Berlusconis sida eftersom media driver med honom för hans solarie-bränna.
    Att sedan italiensk vänster-media gör det till en stor grej är egentligen bara för att dom vet att utlänsk media sedan hakar på “nyheten”.
    Tröttsamt och framför allt betydligt mer rasistikt från media att tycka att det är “rasism” från Berlusconi.

  4. Wunder

    Jaha? Jaså? Hur känslig får man vara? Hur känslig bör man vara?

  5. Gösta Erkstam

    Kan vara lite barnsligt skämt av Berlusconi men knappast kränkande att en man fått mera skydd mot solens skadliga strålar av vår Herre.

Lascia un commento