Canneloni

canneloni.jpgDet har efterlysts ett recept på canneloni så här kommer det. Jag har fått det via en vän och kan inte svara på var det kommer ifrån.

Du behöver:
Färska lasagneplattor

Fyllning:
150 gram hackad skinka
150 gram hackad spenat
130 gram ricottaost
3 msk riven pecorinoost
1 krm mald muskot
1 ägg
Salt och peppar efter tycke och smak

Ostsåsen:
6 dl mjölk
25 gram smör
2 msk vetemjöl
Salt och peppar efter tycke och smak

Blanda skinkan, spenaten och ricottan i en matberedare tills det har blandat sig. Tillsätt ägget och pecorinoosten och kör tills det blivit en jämn puré. Häll över allt i en skål och krydda med muskot, salt och peppar.

Smörj en ugnsfast form med smör. Skär lasagneplattorna i jämna fyrkanter ca 9 x 9 cm. Lägg fyllningen längs ena kanten på plattan och rulla ihop. Lägg den i formen och pensla lite vatten på. Fortsätt tills du gjort alla rullarna.

För ostsåsen skall mjölken värmas tills den nästan kokar. Smöret smälter du i en separat kastrull. Häll ner mjölet gradvis i smöret under omrörning i ca en minut. Lyft bort kastrullen från plattan och rör försiktigt ner den varma mjölken. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och koka upp under konstant omrörning. Sjud på lägsta värme under ca 10 minuter under konstant omrörning. Såsen skall vara tjock och klumpfri. Lyft bort kastrullen och salta och peppra.

Häll ostsåsen över cannelonirören, täck över formen med folie och grädda i ugnen (180 grader) i ca 25 minuter.

Buon appetito.. 😉

Annunci

6 commenti

Archiviato in Italien, Mat, Minghetti, Recept

6 risposte a “Canneloni

  1. Ett italienskt recept med så mycket go ost.. då måste receptet komma från Stefans sportblog.. 😉

  2. Ebit

    Skall lagas så snart tillfälle ges. Utskrivet och placerat i receptpärmen !
    Återkommer med feed-back senare.

    🙂

  3. McSpace

    Vore det inte bra om ostsåsen innehöll nån ost??,, personligen föredrar jag den dock utan ost, och med namnet Bechamel,, Meserschmitt,, Javist :-))

  4. Minghetti

    Jajajaja.. det stod ostsås i receptet och då skrev jag det 😉 och förresten så heter det messerbisser… wessernisser…

  5. Minghetti

    Mysteriet är löst… jag läser som en kratta… till OSTsåsen skall man riva ner valfri mängd gruyèreost… kollade receptet nu i morse 😉

    Fridens…

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...